Source:Story.HR 2009.08.04

20090804-maksim mrvica.jpg       

Šibenski pijanist svjetskoga glasa Maksim Mrvica u intervjuu za Story progovora o svojim osjećajima, kćerkici i obitelji prvi put nakon dvogodišnje stanke od nastupa u Hrvatskoj i tragičnog gubitka brata Slavka...

來自Sibenik的鋼琴家邁可森接受Story訪問時談及他的情感、女兒、家人、事隔二年後在克羅埃西亞的首場演出,以及失去弟弟的那場意外悲劇...


Ako niste imali priliku upoznali Maksima Mrvicu, susret s njim bit će vam - fatalan! Taj vas svjetski poznati crossover gla­zbenik neće očarati samo svojom impozantnom visinom i nebeskoplavim oči­ma nego i susretljivošću, iskrenošću i nadasve simpatičnošću. Iako je Maksim glazbena zvijezda od rod­nog Šibe­nika pa do daleke Azije, skromnost je ostala njegova vrlina. I dok je sa svojom ljubljenom suprugom Anom i kćeri Lee Loo prošle zime bio u Londonu, zadesila ga je grozna vijest, da mu je na snježnim padinama Bjelo­lasice smrtno stradao mlađi brat Slav­ko. I danas, šest mjeseci poslije, Maksim o tome jedva može izustiti riječ, no iskreno priznaje da je obitelj za njega svetinja te da će se zbog njih možda i doseliti u Hrvatsku.

Story: Naviknuli ste se nastupati pred milijunskim auditorijem. Ovoga ste ljeta svoju glazbu odlučili darovati Tribunju, u kojem je tijekom koncerta bila sjajna atmosfera. Kako ste se odlučili za to?
 
Program koji se odvija u Tribunju se i zove ‘Veliki umjetnici u malome mistu’ i taj je koncert nešto što je u mojem repertoaru već odavno dogovoreno. Organizirali su ga moja dobra prijateljica Mira Schwyter i kulturna udruga Tribunj, tako da sam s veseljem ondje održao koncert. Bilo je to zanimljivo iskustvo, moja šibenska pub­lika za koju već odavno sviram. Zadnji sam koncert u Hrvatskoj odsvirao prije dvije godine za vrijeme turneje.

Story: Već godinama živite i gradite karijeru u inozemstvu, a u Šibenik dolazite ljeti. Sada ste, pak, prvi put rekli da ćete više boraviti i u Hrvat­skoj. Je li obitelj utjecala na vašu odluku?
 
Da se mene pita, ne bih išao iz Londona, već jedanaest godina živimo u inozemstvu i u potpunosti sam se prilagodio takvom životu. Prvo Bu­dimpešta, pa Pariz i već dugo London. Puno putujem i moja supruga Ana i kći Lee Loo često su same, a s obzirom na to da se prema engleskim zakonima Lee Loo bliži vrijeme za školu, jer kod njih se ide od pete godine, rekli smo da ćemo sa­da malo izvidjeti Zagreb na nekoli­ko mjeseci i vidjeti hoćemo li više ovdje boraviti. Sve su opcije moguće jer nas ima troje i sigurno neću sam donijeti tu odluku.

Cijeli interview pročitajte u broju tjednika Story koji je upravo stigao na prodajna mjesta.

─ 完整的訪談內容,請見Story周刊 ─

Razgovarala Astrid Werbolle
Snimio Tomislav Može
Styling Marko Grubnić



世界知名跨界音樂家Maksim Mrvica邁可森,令人印象深刻的不僅是他的身高和天藍色的眼睛,他的音樂始於Sibenik,遍及至遙遠的亞洲,謙虛亦是他的一大優點。當他和妻女待在倫敦時,卻聽到弟弟Slavko因滑雪意外喪生的惡耗,事隔六個月,邁可森只能勉強提及這件事,他坦誠表示,和家人關係十分緊密,也許會因家人的緣故,搬回克羅埃西亞居住。

談及Tribunj的演奏會,邁可森表示這是場經過長時間完整籌劃的演奏會,他非常喜歡在Tribunj的演出,覺得這是十分有趣的經歷。

長年在國外致力發展鋼琴演奏職業生涯的邁可森,今年卻表示將在克羅埃西亞待上更長的時間,是否是家人和家庭因素影響他的決定?邁可森表示,他已適應倫敦的生活,但女兒Leeloo即將到達就學年齡,有許多狀況需要考量,任何一種抉擇都是可能的。


※ 中文翻譯為版主參考網路翻譯整理完成,僅供邁迷參考,請勿轉載或抄襲。

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()