Source: Vecernji.hr 2011.07.14

Svjetski poznati pijanist predstavio je svoj novi album "Appassionata" koji će konačno izaći i na hrvatskom tržištu za razliku od prošlog albuma koji nije objavio u domovini.

世界知名鋼琴家邁可森正式發佈新專輯"Appassionata"即將在克羅埃西亞發行的消息,這次的新專輯是透過家鄉唱片業者發行,與以往的專輯發行方式不同。

  
POVRATAK PIJANISTA ─ Maksim Mrvica - 02.jpg     
Maksim Mrvica                      Photo: Boris Scitar/PIXSELL

  
Sibenski pijanist svijet je pokorio prije gotovo deset godina, a danas je predstavio svoj deseti album. Maksim Mrvica (36) singlom “Habanera” najavio je svoj novi album “Appassionata” koji će pod etiketom Croatia Recordsa biti objavljen krajem ovog mjeseca. Mrvica je album snimio još prošle godine u poznatom Abbey Road studiju u Londonu, a riječ je o albumu koji će se nakon više od pet godina izbivanja pojaviti na hrvatskom tržištu. Pijanist objašnjava zašto se njegovi, u međuvremenu izdani albumi nisu našli u prodaji u njegovoj rodnoj zemlji.

出生於Sibenik的鋼琴家邁可森(36)以音樂在世界各地贏得讚譽將近10年,在今日發佈他的第10張(??)專輯發行消息。藉由公開單曲"Habanera"宣佈新專輯"Appassionata"將在這個月底由Croatia Records發行。事實上這張專輯早在去年於倫敦知名的Abbey Road studios錄製完成。相隔5年以上的發行空白時間,這張新專輯即將在克羅埃西亞的通路上與大家見面。邁可森對於過去未在家鄉銷售專輯一事提出說明。

  
Problem s izdavačima   與唱片業者合作的問題

Tridesetšestogodišnji je Šibenčanin svoj posljednji album pod nazivom “Pure” izdao prije dvije godine. Međutim, zanimljivo je da se on nije pojavio na hrvatskom tržištu. – Dugo vremena nisam izdao album u Hrvatskoj. Razlog je taj što nismo mogli ostvariti suradnju s hrvatskim izdavačima – tvrdi Mrvica. Vrlo neobično s obzirom na to da je riječ o specifičnom pijanistu i umjetniku poznatom i obožavanom diljem svijeta. Naime, Maksim je svoje prve nastupe održao još kao dječak od devet godina, dok je s dvanaest godina već imao svoje koncerte na kojima je svirao s orkestrom. Nakon završene Glazbene akademije u Zagrebu svoje je klavirsko umijeće usavršio u Budimpešti i Parizu. Kada je prije deset godina upoznao Tončija Huljića, bio je to početak suradnje koja traje do danas. Croatia Records je prepoznala poseban talent i originalnost te je potpisala suradnju s Maksimom, na kojoj će mnogi Maksimovi obožavatelji u Hrvatskoj biti zahvalni jer će album “Appassionata” moći pronaći u hrvatskim CD-shopovima.

上一張專輯"Pure"在二年前發行,但卻未能在克羅埃西亞銷售這張專輯。這回能在克羅埃西亞發行新專輯,邁可森表示原因在於能與國內唱片業者建立合作關係。綜觀而論,邁可森是一個獨特且世界聞名備受讚譽的鋼琴家。事實上,邁可森第一次的演出是在9歲,到12歲時已在演奏會上與管弦樂隊合作演出。在Zagreb的音樂學院畢業後,到布達佩斯和巴黎的學習過程讓邁可森的琴藝更趨精進完美。10年前遇見Tonči Huljić,開啟了二人間自始至今的合作關係。這次Croatia Records與邁可森簽下合作關係,克羅埃西亞的邁迷們十分感激能在克羅埃西亞的CD專賣店內買到邁可森新專輯。

  
POVRATAK PIJANISTA ─ Maksim Mrvica - 01.jpg     
Maksim Mrvica                                 Photo: Boris Scitar/PIXSELL 

  
Popularnost u Aziji   走紅亞洲

Na predstavljanju novog albuma, Mrvica je najavio koncert sa Zagrebačkom filharmonijom, koji će se održati 10. veljače 2012. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje je Maksim prije tri mjeseca nastupio uz nove hrvatske senzacije Stjepana Hausera i Luku Šulića. – Iako smo nastupili na istom događanju, nemam u planu buduće suradnje s dvojcem – kaže Mrvica, koji već popodne putuje u Kinu gdje ga očekuju novi nastupi. – Mojih je obožavatelja najviše u Aziji, ali publika je svugdje raznolika. Hrvatska se publika razlikuje od azijske, ali isto tako različita je u svakoj zemlji Azije, svakako bih izdvojio Južnu Koreju – rekao je pijanist. Uz brojna putovanja, najveće turneje očekuju ga na jesen kada će dva tjedna održavati nastupe u Japanu, a nakon toga čak mjesec dana u Kini.

(簡略翻譯)除了在克羅埃西亞的公開演出,邁可森的秋季巡演行程將在日本待上2個星期,在中國甚至長達一個月的時間。邁可森提及各地觀眾欣賞他的音樂時的回應皆有所不同。克羅埃西亞的觀眾不同於亞洲的觀眾,而亞洲各國的觀眾又彼此不同。  

Maksim ističe kako se nada da će se novi album svidjeti publici. – Moja je strast, osim klasike, i elektronska glazba. Jako mi je intrigantno stvarati te fuzije klasične glazbe, a opet da ne bude previše. Album je hrabar, dinamičan, a Tončijeve su skladbe doista filmske, drukčije. Nadam se da će publika biti zadovoljna – zaključio je Mrvica.

邁可森表示他希望能有一張極具吸引力的新專輯呈現給觀眾 - 除了古典和電子音樂之外,充滿了我的熱情。我對創作不同音樂風格的融合和古典音樂深感興趣。專輯曲風不受侷限且強而有力,且包含了Tonči 的作品。除此之外,我希望前來聆聽音樂的觀眾都能感到愉悅 - 邁可森說道。

  
POVRATAK PIJANISTA ─ Maksim Mrvica, his wife Ana and daughter Leeloo.jpg    
Maksim, Ana and Leeloo                        Photo: Anto Magzan/PIXSELL

  
Kćerkica Leeloo navikla se na putovanja   女兒Leeloo已習慣四處旅行

Pijanist je sa suprugom Anom u braku već deset godina. Također Šibenčanka, Ana Mrvica (36) okušala se u dizajniranju večernjih kreacija za djevojčice. Njihova petogodišnja kći Leeloo poslužila joj je kao inspiracija. Malena Leeloo pohađa engleski vrtić i, iako ima samo pet godina, već se navikla na putovanja, tvrdi Maksim.
– Naravno da je teško uskladiti obiteljski život i posao, ali trudimo se i ide nam. Ana i Leeloo me prate na turnejama kada god mogu, najčešće kada je riječ o udaljenijim zemljama Azije, ali kćerkica se već navikla – kroza smijeh kaže ponosni tata, koji svoju jedinicu već odijeva u skladu sa svojim stilom.

邁可森和妻子Ana結縭超過十年。妻子Ana(36)目前從事設計小女孩晚禮服的工作,5歲的女兒Leeloo就是她的靈感來源。Leeloo現在就讀於幼稚園且參予英語學習課程。雖然年僅5歲,在過去卻經常四處旅行 - 要協調家庭生活和工作確實不易,但我們盡力而為。只要時間允許,Ana和Leeloo會陪著我四處巡演,這種情況經常發生在我前往遙遠的亞洲國家巡演的時候,但我的女兒已經習慣了 - 自豪的父親邁可森帶著微笑如此說道。

 

※ 中文翻譯為版主參考網路線上翻譯整理完成,僅供邁迷參考,請勿轉載或抄襲。

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()