Source : Gloria 2012.02.15

  
                    MANEKEN ZA KLAVIROM
                    Maksim Mrvica: Moji modni eksperimenti

  
                         Maksim Mrvica-01.jpg
 
  
Supruzi kupujem uglavnom torbice i nakit, a naša kći nikada nije bila odjevena u ružičasto kao većina djevojčica - govori glazbenik svjetskog glasa koji je već u najranijoj mladosti imao ormar pun odjeće

  
邁可森表示 - 我的女兒未曾像其他小女孩一般穿著過粉紅色的服飾 - 這位世界知名的鋼琴家其實在很早的時候就已經擁有一整個衣櫃的衣服

  
Glazbenik koji je svojim crossover izvedbama osvojio svjetsku glazbenu scenu na jednom mjestu najdulje je sedam dana. A svaka tri Maksim Mrvica (36) je u nekom drugom dijelu zemljine kugle. Nedavno se vratio iz Kine, 10. veljače imao je nastup u zagrebačkoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, zatim leti u Hong Kong i Istanbul, a potom u London zbog snimanja CD-a za Universal.

  
邁可森(36歲)剛從中國回來,2月10日在Zagreb舉辦了一場音樂會,接著要飛到香港、伊斯坦堡,然後再到倫敦錄製CD專輯。

  
Na sva ta putovanja ponijet će nekoliko kovčega jer mu je odjevni stil jednako bitan kao i glazba. Živeći dvije godine u Parizu, a zatim osam u Londonu, doista se mogao naučiti igrati s modom. A kako je vrlo visok i tanak, apsolutno nije “konfekcijski” tip. Jedino na Diorovim odijelima ne mora ništa uziti ili prekrajati. Ona mu pristaju kao salivena.

  
在所有的行程裡,邁可森將帶著幾個行李箱隨行,對他而言,穿著風格如同音樂一樣佔有重要地位。他在巴黎住了二年,倫敦住了八年,他確實可以學習如何做個時尚玩家。他的個子非常高挑且身材苗條,非常適合穿著Dior的服飾。

  
Kad ste počeli graditi svoju modnu osobnost?

- Još kao klinac jasno sam pokazivao što želim odjenuti i točno znao što s čime treba spariti. Tada još nisam bio suviše ekstravagantan, ali volio sam odjeću koja je bila drukčija po kroju, boji ili samo nekom detalju... Moji roditelji imali su prijatelje u Bruxellesu koje smo često posjećivali pa sam tamo kupovao odjeću kakve kod nas nije bilo. A kad bi oni dolazili k nama, jedna je torba puna odjeće bila za mene. Recimo to ovako: na mom tadašnjem ormaru pozavidjela bi mi većina i muškaraca i žena. A najviše je bilo T-shirt majica. Dva-tri mjeseca svaki sam dan mogao nositi drugu.

                              
                                         Maksim Mrvica-02.jpg  

  
何時開始豎立屬於自己的時尚品味?  
- 從還是個小孩子的時候,我就很清楚地知道自己想穿的衣服款式和要搭配的配件樣式。不過,我並沒有太過於奢侈浪費,而是喜歡衣服的不同樣式、顏色,或僅是一個細節上的不同。我的父母有朋友住在Brussels,所以經常去那裡,而我也因此買了一些衣服。當他們來訪時,帶了一整袋的衣服給我。就這樣,在我的衣櫃裡有了讓大多數人羨慕的服飾,為數最多的是T恤。

  
Kako biste opisali svoj sadašnji modni stil?

- Možda bi najviše odgovaralo otkačeno-rokerski. Suputnici u avionu uvijek mi kažu da sam sigurno rock-glazbenik. Ali kad čuju da se bavim klasičnom glazbom, svi ostanu u šoku.

  
你如何描述自己當下的時尚風格?
- 也許該說是打扮特立獨行吧,和我同機的工作夥伴總認為我肯定是個搖滾音樂人,但當他們聽過我演奏古典音樂後,皆深感震驚。

  
Koje su vam omiljene shopping meke?

- Najviše kupujem u Londonu. U robnim kućama Harvey Nichols, Selfridges i Harrods znam već napamet gdje što stoji. Ali rado kupujem i u Tokiju, Hong Kongu, Singapuru, gdje su dućani svih svjetskih brendova prepuni ludih, otkačenih stvari. U njima ne mogu pronaći jedino cipele i hlače jer nemaju moju veličinu. Kad sam zadnji put ušao u jedan tokijski dućan tražeći tenisice iz izloga, samo broj 45, prodavači su me pogledali kao da sam pao s Marsa. U čudu su me pitali zar takve uopće postoje?

  
最喜愛的購物地點?  
- 大多購自倫敦,當地有許多百貨公司。我也樂於在東京、香港、新加坡等地購物,這些地方的商店裡充滿了來自所有國際間的品牌、各種令人著迷或顯得古怪特異的商品。不過,由於尺寸不符,找不到適合我穿的鞋子和長褲。

  
Gubite li i odjeću?

- Puno stvari izgubim. Stalno sam na putu, gotovo svaki drugi dan se pakiram ili raspakiravam pa dosta toga ostavim po hotelima. Nedostaje mi skoro trećina garderobe. A da nečega više nemam, prisjetim se tek kad se u tome vidim na nekoj fotografiji. Pokušavam paziti, ali na turnejama je tempo žestok i u brzini uvijek nešto “posijem”.

  
曾遺失過任何衣服?  
- 我遺失過很多東西。東西不見了,我只能從照片裡回憶。

  
Je li vam se kada izgubio kovčeg?
  
- Jednom su mi na aerodromu u Kini zagubili kofer pun odjeće za nastupe pa sam u nemoguće kratkom vremenu morao nabaviti sve novo. Zamalo sam poludio, ali ne zbog dodatnih troškova, već zato jer sam jedva našao ono što mi odgovara. A kovčeg mi je stigao kući nakon tri mjeseca.

  
遺失東西後曾做過處置?  
- 有一回在中國的機場弄丟了行李箱,裡頭裝滿上台演出的服裝,我必須快速購買新品替代。這幾乎讓我快瘋了,並非因為這筆額外的支出,而是因為幾乎無法找到適合我穿的。

  
Čiji vas odjevni stil fascinira?

- Davida Beckhama. Voli eksperimentirati s modom, i to mi se sviđa, nema straha. A sviđa mi se i kako se odijeva moj kolega, crossover violinist David Garrett. Po stilu smo si vrlo bliski. A od žena mi je na vrlo visokom mjestu - eklektična, s britanskim štihom, upravo nevjerojatna - kreatorica Vivienne Westwood, te nasljednica dinastije Guinness, Daphne Guinness.

  
覺得何人的穿衣風格具有吸引力?  
- 大衛貝克漢Davida Beckhama,他喜歡在時尚方面有些實驗性地嘗試,而我也是如此。還有,和我同樣是跨界音樂曲風的小提琴家大衛葛瑞David Garrett,我們的風格相近。另外,還有我的妻子,她具備了高尚的品味,以及設計師Vivienne Westwood、Daphne Guinness。

  
Što vam je posljednji modni krik?

- Leptir-mašne. Tek sam ih počeo nositi pa ih imam samo šest. U Japanu su svi poludjeli za njima.

  
最不列入考量的時尚單品?  
- 蝶形領結,直到我開始戴上它。在日本,每個人都為它著迷。

  
Imate li više ormara vi ili vaša supruga Ana?

- Jedna soba nam služi kao garderoba. Da ne nastupam uvijek u drugoj garderobi, možda ne bih trebao toliko stvari, ali ovako zauzmem dobar dio garderobnog prostora. Ali ostane dovoljno mjesta i za moju suprugu i kćerkicu Leeloo.

  
你或妻子Ana擁有了更多櫥櫃?  
- 有一個房間做為藏衣室。我有自己的衣櫃,妻子Ana和女兒Leeloo也都擁有足夠的空間。

  
Volite li kupovati?

- Nije da mi nešto fali, ali dok šetam nekim gradom, uvijek uočim nešto što me privuče u nekom izlogu pa uđem i kupim. Ani kupujem uglavnom torbice i nakit, jer odjeću ipak mora isprobati, ali zato kći ima toliko odjeće da sve ni ne stigne nositi. I na nju pokušavam prenijeti svoju posebnost u odabiru odjeće. Primjerice, dok smo bili u Londonu, nosila je crnu bundu i čizme. Nikad nije bila odjevena u ružičasto kao većina djevojčica.

  
購物?  
-  當我在城市裡閒逛,從商店櫥窗發現吸引我目光的物品,我就會買。Ana主要是買珠寶和皮包,因為衣服仍舊需要試穿才行,女兒則是已經擁有很多的衣服了。我一直想傳達給女兒一個訊息-在服裝的選擇上要有自己的獨特性。舉例來說,當我們住在倫敦時,穿著黑皮衣和靴子,她從未像大多數小女孩一樣穿著粉紅色系的服裝。

  

Snježana Dragojević Harapin

Snimio: Matko Stanković

 

※ 中文翻譯為版主參考線上翻譯整理完成,僅供邁迷參考,不確保其一定完整或正確無誤,  
    請勿以任何形式轉載或抄襲。

 

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(6) 人氣()