Source : mok.hr 2013.08.18
            Šibenski Portal 2013.08.18
            Šibenik IN 2013.08.18


    mok.hr 2013.08.18 │ Autor: Diana Ferić │ FOTO: Ante Baranić

FOTO:Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku

Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-03

Davedeset godina mature proslavili su sinoć u hotelu "Olimpija" u Vodicama  pripadnici šibenske, ratne generacije 1992./ 1993. Među njima su bili i Maksim Mrvica, proslavljeni šibenski pijanist i njegova bivša supruga te aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta no bilo je Šibenčanki i Šibenčana koji žive širom svijeta. Hvalevrijedno je to što su proslavu obljetnice mature iskoristili i za humanitarno djelovanje. Naime, budući da je dio pripadnika te generacije uplatio novac za proslavu, a bili su spriječeni doći taj su "neiskorišteni" novac uplatitli za liječenje dvoje teško oboljelih Šibenčana.

Gallery
Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-01  Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-02  Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-03

* Link to mok.hr for the original news and more photos in the gallery.

 

               
    Šibenski Portal 2013.08.18

FOTO: Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature

Sinoć je oko 250 šibenskih maturanata generacije 1992-1993 proslavilo 20 godina mature u Vodičkom hotelu ‘Olimpija, a svakako najpoznatije ime iz te generacije je proslavljeni pijanist Maksim Mrvica

Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-04     Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-05

20 godina nakon mature okupila se generacija koja je u najgore, ratno doba, morala uredno izvršavati školske obaveze koje su nerijetko bile prekidane uzbunama i odlascima u skloništa. Iako im je bilo vrlo teško usredotočiti se na školu mnogi su danas uspješni u poslovima koje obavljaju, a među imenima koje predvode ovu generaciju su Maksim Mrvica, svjetski poznati pijanist, Danijel Mileta aktualni dogradonačelnik Šibenika, Boris Milošević, pomoćnik ministra uprave i mnogi drugi koji se nisu ni trenutka mislili doći na ovu proslavu iz Italije, Njemačke, Srbije i drugih zemalja i destinacija kamo ih je životni put odveo.

Uz svoje maturante bili su i njihovi profesori i razrednici koji su se isto tako rado odazvali pozivu svojih učenika.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE
Link to Gallery : OVDJE

* Link to Šibenski Portal for the original news and more photos in the gallery.

 

               
    Šibenik IN 2013.08.18

Sinoć u hotelu Olympia

FOTO Generacija ratnih maturanata proslavila 20. godišnjicu

Među ovom generacijom ima i dosta poznatih Šibenčana. Najpoznatiji od njih je pijanist Maksim Mrvica, a među maturantima su bili i dogradonačelnik Danijel Mileta, pomoćnik ministra uprave Boris Milošević, voditelj i novinar Radio Ritma Samir Mila i drugi, koji su na proslavu mature došli iz cijelog svijeta - Njemačke, Italije, Srbije, pa čak i iz Norveške i dalekog Dubaija. Sav višak uplaćenog novca proslijedit će se na žiro račun teško bolesne sugrađanke Mare Roše.

Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-06     Ratna generacija ’92-’93 proslavila 20 godina mature - Maksim Marvica na proslavi 20. godišnjice mature u Šibeniku-07

Dvadeset godina nakon mature u subotu se u vodičkom hotelu Olympia okupila generacija maturanata, koji su iz klupa šibenskih škola izašli u najgore vrijeme, ratne 1993. Mnogima od njih je srednjoškolsko obrazovanje bilo puno teških trenutaka - bježanja u sklonište, nedostatku obrazovanja, pogotovo u četvrtom razredu srednje škole, kad su imali jedva četiri mjeseca nastave. No, to ih nije spriječilo da završe fakultete i budu uspješni u svom poslu.

Među ovom generacijom ima i dosta poznatih Šibenčana. Najpoznatiji od njih je pijanist Maksim Mrvica, a među maturantima su bili i dogradonačelnik Danijel Mileta, pomoćnik ministra uprave Boris Milošević, voditelj i novinar Radio Ritma Samir Mila i drugi, koji su na proslavu mature došli iz cijelog svijeta - Njemačke, Italije, Srbije, pa čak i iz Norveške i dalekog Dubaija.

Upravo su dvije maturantice koje su napravile najveći dio posla u organizaciji već 20 godina u Italiji - Maja Gnjidić i Đina Vukšić, a logističku podršku u Hrvatskoj držali su Andrej Milošević i Adrian Lučev.

S njima su bili i njihovi razrednici, koji su se rado odazvali pozivu da ponovno vide učenike koje su ispratili iz školskih klupa.

Gotovo 250 maturanata cijelu je noć zabavljala splitska grupa Pop Art. Bilo je tu i brzih plesova, ali i sentiša, pa su se na plesnom podiju našle i neke stare simpatije, koje su ostale "dužne" ples još iz školskih dana. Uz priču i ples brzo je došlo jutro, a maturanti su se složili kako bi se ovakve proslave trebale održavati svake godine.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, pokazali su i humanu gestu. Sav višak uplaćenog novca proslijedit će se na žiro račun teško bolesne sugrađanke Mare Roše.

* Link to Šibenik IN for the original news and more photos in the gallery.

 

 

內容大意:

1992年-1993年的Sibenik戰爭世代畢業生齊聚一堂歡慶畢業屆滿20週年 - 邁可森與同窗重聚

這場歡慶畢業屆滿20週年的盛會約有250位1992年-1993年的Sibenik畢業生前來參與,當中不乏知名人士,鋼琴家邁可森正是其中之ㄧ。他們歷經戰爭最艱困的時期,即使求學階段倍感艱辛,常因必須到避難所避難而中斷學習,但卻未因此阻止他們日後完成大學學業,並在許多領域享有成就。值得稱道的是,對於未能前來參予盛會的畢業生事先所提供的活動經費(或指舉辦這場盛會所剩餘的經費),將全數轉入 Mare Roše 疾患帳戶。


※ 中文翻譯為版主整理文章及參考線上翻譯綜合整理完成,不確保其一定完整或正確無誤,
   請勿轉載或抄襲。

 

 

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()