Source: Jutarnji.hr 2010.07.23  Autor: Marija Lokas  
 
 
這篇報導的主角是邁可森的妻子"安娜",談及她在克羅埃西亞剛起步的服裝設計事業。
 
This is an article about Ana Mrvica(Maksim's wife) who is now engaged in fashion designing for girls in Croatia.

Otkačena mala večernja haljina? Zašto ne, samo ako imate pet! 
安娜為小女孩設計禮服!  
 
Ana Mrvica nije znala ni osnove šivanja, ali uz dobru volju ostvarila je sve svoje ideje
 
安娜甚至不懂基本的縫紉技巧,但"決心" 可以幫助你實現你的想法。

 
ANA MRVICA KREIRA TOALETE ZA DJEVOJČICE-01.jpg  
Damjan Tadić/CROPIX

 
Pod simboličnim imenom Bliss Ana Mrvica, supruga našeg svjetski poznatog pijanista Maksima Mrvice, osmislila je svoju prvu, ljetnu kolekciju večernjih haljina i odjeće za posebne prigode, ali za djevojčice.

世界知名鋼琴家邁可森的妻子"安娜"首次設計一系列適合在特殊場合穿著的夏季晚禮服,而且這些晚禮服都是專為小女孩們設計的款式。

Početnica u modi   時裝界的初學者
Svoj je talent u kreiranju Ana prvi put pokazala u umjetničkom concept storeu Thesaurus u staroj hvarskoj gradskoj jezgri.

Iako je Ana tek početnica u svijetu hrvatske mode, njezine su se glamurozne dječje kreacije izvrsno uklopile među odjeću Zorana Mrvoša i studija I-gle te vrijedni nakit vlasnika Thesaurusa Dade Zorice i Katje Kljaković Gašpić.

Upravo su je dizajneri nakita Katja i Dado, priča Ana Mrvica, nakon povratka u Hrvatsku potaknuli da realizira svoje ideje te joj dali prostor gdje će ih moći izložiti.

Iako se mišlju o kreiranju odjeće za djevojčice bavila i ranije gledajući koliko njezina kćerkica Leeloo, kao i sve djevojčice, uživa u odijevanju haljinica, život na nekoliko svjetskih adresa Anu je kočio da se upusti u taj poslovni pothvat.

- Nakon devet godina života u Londonu i povremeno u Tokiju odlučili smo se vratiti u Hrvatsku. Kako je naša Leeloo rasla, tako je zapravo rasla i naša želja za povratkom.

Leeloo strogi kritičar   女兒Leeloo是嚴格的評論家
Kad smo se napokon preselili u Zagreb, sama od sebe mi je došla ideja kako bih mogla početi šivati haljinice. Doduše, nisam znala ni osnove šivanja, ali sam imala dobru volju i kreacije u glavi - priča Ana Mrvica. Kada su njezine ideje pohvalili suprug i njezini najbliži, Ana je dobila poticaj da se do kraja upusti u svijet modnog dizajna.

Za svečanu odjeću od finih materijala Ana se odlučila shvativši da uz bogatu ponudu različitih brendova za djecu nedostaje modela za svečane prigode, što je njezinoj 5-godišnjoj kćeri, među ostalim, i odlazak na tatine nastupe.

- Teško je naći haljine za posebne prigode a da su kvalitetne i pristupačne cijenom. Upravo zato sam se i odlučila za takvu liniju odjeće, za koju biram samo najkvalitenije materijale. Prva u nizu je ova ljetna kolekcija rađena za djevojčice od tri do sedam godina, ali po narudžbi i starije curice mogu nositi neku od mojih kreacija - kaže Ana, napominjući kako joj je najoštriji kritičar, ali i najdraži model njezina Leeloo koja će u jednoj od maminih kreacija uskoro proslaviti i peti rođendan. Odjeća može u prodaju kada Leeloo potvrdi da je mamina ideja uspjela.

- Uživam odijevajući svoju kćer pa mi je užitak da i drugima pokažem svoje ideje, a djevojčice su neiscrpna inspiracija. Nadam se da će se svidjeti i drugima - smatra Ana.

- Hvar je odličan početak, posebno u prostoru poput Thesaurusa, ali srećom pružila se prilika pa ću svoje kreacije moći ponuditi i u većim gradovima. Opet će se raditi o concept dućanima gdje će se moja odjeća naći zajedno s kreacijama drugih domaćih dizajnera - dodaje Ana Mrvica.

ANA MRVICA KREIRA TOALETE ZA DJEVOJČICE-02.jpg  
Damjan Tadić/CROPIX 
 
 
U društvu dizajnera   設計師協會 

Zasad Anine ljetne večernje haljinice odlično upotpunjavaju prostor hvarskog dućana Thesaurus. Jedan od vlasnika, Dado Zorica, napominje kako je Anina večernja dječja linija odličan dio slagalice concept storea koji su zamislili on i njegova partnerica Katja. - Thesaurus je concept store s nakitom, odjećom i djelima eminentnih mladih hrvatskih umjetnika. Osmislili smo i uredili prostor uz pomoć cijenjenog mladog akademskog slikara i grafičara Danijela Srdareva koji je oslikao dućan i načinio lampe u obliku lutki na kojima je izložen naš unikatni nakin načinjen od vrijednih materijala. Zajedno s nama su i Zoran Mrvoš i I-gle, a dogodine ponudu namjeravamo upotpuniti originalno izrađenom obućom - najavio je Dado Zorica, napominjući kako bi u Thesaurusu željeli svake godine uključiti neko novo ime iz svijeta hrvatskih modnih dizajnera.

Van po najbolje materijale   缺少最好的材料
Nakon radnog odmora koji provodi u rodnom Šibeniku i na otoku Žirju Ana će se upustiti u daljnje razvijanje svojeg modnog brenda Bliss pa će se njezina nova kolekcija za jesen i zimu, na kojoj upravo radi, naći u rujnu i u Splitu i Zagrebu.

U potragu za najkvalitetnijim materijalima spremna je ići i izvan Hrvatske.

- Uz domaću ponudu materijale ću nabavljati i vani jer mi je bitno da se radi o najboljoj ponudi na tržištu.

I dalje ću kreirati odjeću za posebne prigode, ali naravno, prilagođenu jesenskom i zimskom vremenu. Budući da se radi o djevojčicama, potrudit ću se da odjeća bude otkačena i vesela - najavila je Ana.

 
本文主要談及邁可森的妻子"安娜"在克羅埃西亞剛起步的服裝設計事業。即使安娜本身並不懂基本的縫紉技巧,但她具有努力的意願和創造的思維、源自女兒Leeloo身上的設計靈感,以及丈夫"邁可森"的支持和鼓勵,還有周遭認識的一些設計師們的協助,讓安娜成為時尚界的新人,並專為小女孩設計適合在特殊場合穿著的禮服。目前安娜已經完成一系列的夏季禮服設計,接下來將設計秋冬款。

 
※ 中文翻譯為版主參考網路翻譯整理完成(僅擷取文章大意),僅供邁迷參考,請勿轉載或抄襲。

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()