Source: Glas Istre 2010.07.28

 
POZNATI PIJANIST U ROVINJU-Maksim Mrvica u idiličnom ambijentu-01.jpg 

 
Koncert vrsnog pijanista Maksima Mrvice održan u utorak u sklopu njegove hrvatske turneje u idiličnom i romantičnom ambijentu u lučici podno dvorca Hütterrott na otoku Sveti Andrija, poznatijem kao Crveni otok, bio je poslastica za ljubitelje ozbiljne klasične glazbe, kao i crossovera koji privlače i preko 300 tisuća ljudi na koncertima diljem svijeta ovog osebujnog umjetnika.

Rovinjski nastup u kojem je Mrvica gostovao prvi put sastojao se od dva dijela - izvedbi klasičnog repertoara gdje je Mrvica počastio publiku klasičnim kompozicijama, a potom su, nakon kraće stanke, uslijedili poznati crossoveri.

 
POZNATI PIJANIST U ROVINJU-Maksim Mrvica u idiličnom ambijentu-02.jpg 

 
Klavir i njegov umjetnik nalazili su se na zasebnoj pozornici na moru, što je koncertu dalo posebno romantično ozračje, a odlično ozvučenje i rasvjeta također se moraju izdvojiti.

U kratkom razgovoru s ovim glazbenikom koji zrači njemu svojstvenom karizmom, ali i skromnošću bez obzira na pomalo ekstravagantan izgled, saznajemo da je i on bio zadovoljan atmosferom te da je publika također, prema njegovom sudu, bila zadovoljna. (M. MEDIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

 
優秀的鋼琴家"邁可森"本週二在Crveni Otok當地一個宛如田園詩般、充滿浪漫氛圍的美景中舉辦演奏會,這是他的2010年克羅埃西亞巡演行程的其中一站,邁可森在這場演奏會中首先演奏古典曲目,在休息片刻後,接著演奏跨界音樂。邁可森在位於海面上的舞台區演出,這情景讓演奏會營造出特殊的浪漫氛圍,而出色的音響設備和燈光效果亦是這場演奏會不可或缺的重要元素。在短暫的交談中發現,邁可森散發著獨特的魅力且為人謙虛,並對整場演奏會所營造出的氛圍
感到滿意和開心。

 

※ 中文翻譯為版主參考網路翻譯整理完成,僅供邁迷參考,請勿轉載或抄襲。

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    MaksimMrvica 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()